Bekæmpelse af borebiller

Det er vigtigt at få foretaget en bekæmpelse af borebiller i tide, inden de nedbryder træværket.

Borebillen er en ødelæggende træbille, som kan ses ved små runde huller i træværket, samt dryssende træmel. Borebillen svækker det bærende træ i tagkonstruktions spær, kirker, garager, ladebygninger og andre bygninger.

Snak med skadedyrsbekæmper Søren

Få uforpligtende vejledning

Skadedyrsbekæmper Kim i gang med at behandle mod borebiller i konstruktion

Lisbet Hansen

Ville vælge igen! Hurtig service, de kunne komme dagen efter jeg ringede.

Lindi Riel

Topprofessionel, fin og venlig service

Trunte Kleister

HURTIG og GOD service. Stor anbefaling herfra

Bestil en uforpligtende samtale vedrørende bekæmpelse af borebiller

Så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Eller ring med det samme

Vi er nemlig klar til at hjælpe dig!

Skadedyrsbekæmper André fra Jyllands Skadedyrsservice

Snak med André

Indholdsfortegnelse

Hvordan kommer jeg af med borebiller?

Når man taler om bekæmpelse af borebiller, er der typisk tale om den almindelige borebiller (Anobium Punctatum), som også er kendt som træorm, træbille eller termitter i træ. Den almindelige borebille bliver oftest forvekslet med husbukken, som forvolder de værste skader på træværk.

Den typiske term for at komme af med borebiller, er via bekæmpelse af borebiller. Her på siden gennemgår vi de typiske behandlinger mod borebiller i spær i tagkonstruktionen, garage/værksted og murermestervilla.

Hvordan foregår bekæmpelse af borebiller?

Når man behandler mod borebiller, er bekæmpelsen delt op i 4 trin. Processen skaber det bedste fundament for at bekæmpelsesmidlet har den bedste effekt, og borebilleangrebet indstilles.

processen for bekæmpelse af borebiller

Først skal træet rengøres for støv. Dette er nødvendigt for at gøre træværket modtagelig overfor bekæmpelsesmidlet.

Efter rengøring bliver træet grundigt sprøjtet med bekæmpelsesmidlet efterfulgt at en tørretid. Når træet har tørret, bliver træet igen påført bekæmpelsesmiddel indtil træet har opnået ønsket mæthedsgrad.

Rengøring af træet

Når man klargør til selve behandlingen mod borebiller, er det vigtigt at træet er modtageligt overfor bekæmpelsesmidlet. Dette sikres ved grundig rengøring af træværket.  Der er her ikke tale om vand og sæbe, men derimod fejning af træværket, blæst via f.eks. kompressorer og støvsugning.

Graden af rengøring varierer fra sag til sag, alt afhængig af hvordan træets stand er. I en tagkonstruktion bruges kost og luft typisk, hvor i bygninger med fast gulv, er støvsugning oftest en god idé.

Det er hårdt ved udstyret, så lad for guds skyld være med at slæb husets støvsuger op på loftet.

Sprøjtning af træværket mod borebiller

Når bekæmpelsesmidlet skal sprøjtes på træværket, er det vigtigt at alle værnemidler er påført.

Behandlingen foregår via grundig sprøjtning med bekæmpelsesmidlet på alt synligt og tilgængeligt træ. Der skal ikke spares på bekæmpelsesmidlet, da træet skal være ”vådt”, så træet kan optage væsken. Det skal selvfølgelig ikke flyde udover det hele, men hellere for meget end for lidt.

Nogle behandler kun på træet, hvor man ser tydelige spor efter borebiller. Dette er en fejl, da det kan være svært at se borebillelarvens indgang i træet, så det er vigtigt at f.eks. alt synligt træ i en tagkonstruktion bliver behandlet.

Efter træet er blevet grundigt sprøjtet over det hele, skal træet tørre ind, det vi kalder for tørretid.

Når tørretiden er overstået, og træet igen er modtagelig, påføres endnu en omgang bekæmpelsesmiddel – Samme fremgangsmåde som under første behandling.

Sprøjtning af træværket mod borebiller

Da det er bekæmpelsesmiddel vi arbejder med, er det vigtigt at sikkerheden er i top.

Når man behandler mod borebiller, er det vigtigt at man benytter de rigtige værnemidler.

Til beskyttelse, skal man sikre ansigtet mod kemikaliesprøjt, dvs. beskyttelsesbriller samt visir. Da man sprøjter bekæmpelsesmidlet, er det vigtigt at man har foranstaltninger mod indånding.

Da man muligvis udsættes for koncentrationer der overskrider den tilladte grænseværdi, skal der benyttes certificerede og egnede åndedrætsværn. Det kan f.eks. være en luftforsynet og luftrensende gasmaske – Det er vigtigt at man benytter det korrekte partikelfilter.

Sørg for at dine hænder ikke kommer direkte i kontakt med bekæmpelsesmidlet. Der bør benyttes uigennemtrængelige handsker (Nitrilhandsker), af en god nok kvalitet til at de ikke let går i stykker. Træet kan nemt rive hul på klassiske nitrilhandsker, så husk at brug nogle af en høj standard.

Husk at beskytte selve kroppen – Der kan købes forskellige dragter til formålet. Hvis der sker slip, er det vigtigt at det forurenede tøj vaskes grundigt inden det tages i brug igen.

Ovenstående skal tages med forbehold, da der er individuelle vejledninger til værnemidler, varierer fra produkt til produkt – Du er derfor nødt til nøje at sætte dig ind i det bekæmpelsesmiddel du arbejder med.

Hos Jyllands Skadedyrsservice benytter altid godkendte friskluft-værnemidler og stiller høje krav til sikkerheden, så vores kollegaer altid kommer sikkert hjem.

Husk at følge bekendtgørelse om brug af personlige værnemidler.

Hvad koster det at bekæmpe borebiller?

Prisen på bekæmpelse af borebiller, afhænger primært af mængden af træ og hvor tilgængeligt det er. Mængden af træværket, fortæller hvor meget bekæmpelsesmiddel der skal bruges, og tilgængeligheden påvirker hvor lang tid behandlingen tager.

Når prisen regnes ud for behandling mod borebiller, vil følgende ting ting typisk påvirke prisen:

  • Antal af kvadratmeter
  • Er der gangbro?
  • Er der undertag eller synlige lægter?
  • Hvad er hældningen på taget – Kan man gå stående eller skal man kravle?
  • Hvordan er det opbygget? Er der gitterspær, saksspær eller noget helt tredje?
  • Hvor beskidt er træværket?
  • Hvad er højeste punkt? Skal der bruges stige, lift eller andet?
 
Nedenunder kan du læse konkrete priseksempler på forskellige bekæmpelse af borebiller.
 
Kontakt os gerne, hvis du har konkrete spørgsmål til en sag – Så giver vi gerne uforpligtende vejledning.

Pris på bekæmpelse af borebiller i tagkonstruktion

En af de typiske forekomster af borebiller i de danske hjem er i tagkonstruktionen, specielt i spærene. Selve opbygningen af tagkonstruktionen kan være meget forskellig, og prisen på bekæmpelse af borebiller varierer derfor fra sag til sag.

En tommelfingerregel er dog at man skal forvente i omegnen af 125,- DKK inkl. Moms pr. kvadratmeter i grundplan. Dvs. er der tale om et 1-plans parcelhus på 130 kvadratmeter, skal man forvente i omegnen af 16.250,- DKK inkl. moms.

 

Behandling af et loftrum i en murermestervilla?

loftrum i murermestervilla med aktive borebiller, inden bekæmpelsen er startet.

En murermestervilla i 2 plan, har typisk et mindre loftrum, hvor opbygningen kan variere meget – Nogle er med fast underlag så man kan gå rundt, andre har en lille gangbro, hvor nogle kræver at man bevæger sig rundt direkte på spærene.

Nogle af loftrummene er store og let tilgængelige, hvor andre er mindre med beskidt træværk. Prisen bliver derfor vurderet fra gang til gang, typisk i form af en inspektion med henblik på et uforpligtende tilbud.

Prisen for bekæmpelse af et loftrum i en murermestervilla, ligger oftest mellem 7.500,- DKK og 11.500,- DKK inkl. Moms.

Bekæmpelse af borebiller i garage og værksted

Borebiller bekæmpelse i garage og værksted er ganske almindeligt, da der oftest forefindes høj fugtighed i træet, som giver gode levevilkår for træormene.

En garage og værksted er bygget op meget forskelligt, nogle har sider af mursten, hvor andre er beklædt med træ. Hvis der er tale om en klassisk garage/carport til 1 bil, koster det typisk i omegnen af 4900,- DKK inkl. Moms, og det samme gør sig gældende for en almindelig størrelse værksted.

Prisen kan dog hurtigt variere, så brug gerne vores prisberegner hvis du ønsker et konkret tilbud på opgaven.

Borebiller bekæmpelse i skunkrum og krybekælder

Når vi behandler mod borebiller i skunkrum, er det oftest også i forbindelse med et loftrum i en murermestervilla – Prisen afspejler derfor også en samlet løsning.

Kravet for behandling af skunkrum, er at man i første gang kan tilgå dem, men også bevæge sig ud i skunkene. Nogle skunke har fast bund så man ”let” kan komme frem, hvor andre kræver at man kravler på spærene.

Mange skunkrum er blevet efterisoleret, som kraftigt kan reducere muligheden for at komme ud i dem.

Et lettere tilgængeligt skunkrum, i forbindelse med bekæmpelse af loftrum, ligger typisk i omegnen af 2900,- DKK inkl. Moms.

Når det handler om prissætning på behandling af krybekælder, er det svært at give priseksempler, der de varierer så markant i størrelse, tilgængelig og hvor beskidt der er. Hvis du ønsker et prisoverslag eller konkret tilbud, er du nødt til at kontakte os.

Hvilket middel bruges til bekæmpelse af borebiller?

Når man behandler mod borebiller, er det mest almindelige at bruge et vandbaseret bekæmpelsesmiddel.

Det aktive stof man sprøjter med mod borebiller, er primært cypermethrin eller permethrin. Det er hyppigt brugte indholdsstoffer i bekæmpelsesmidler mod skadedyr og insekter, og kan udløse allergiske reaktioner.

Det er vigtigt man følger de præcise anvisninger for de enkelte produkter, samt bruger de fornødne værnemidler.

FAQ

Prisen varierer alt efter hvor meget træ der skal behandles, samt hvor tilgængeligt det er.

Man skal ca. regne med 125,- DKK inkl. moms per kvadratmeter i grundplan.

Prisen varierer dog meget alt afhængig om det er en almindelig tagkonstruktion, ladebygning, garage eller loftrum. Du kan læse konkrete priseksempler her på siden.

Det er ikke normalt at forsikringer dækker mod borebilleangreb fra den almindelig borebiller.

Nogle kan have udvidede forsikringer, som mulighed dækker behandlingen. Generelt dækker forsikringer kun mod husbukke, som er en mere aggressiv trænedbrydende insekt.

Aktive borebiller kendes primært på frisk boremel/træmel/savsmuld, som kommer ud af små cirkelformede huller i træet, på ca. 1-2mm.