Væggelus Bekæmpelse:
Har du fået væggelus? Lad os hjælpe dig med en effektiv væggelus bekæmpelse.
Da vi rejser mere, ser vi også flere væggelus i danske hjem.
De lægger mange æg og spreder sig hurtigt, så det er vigtigt at tage kontakt til professionelle, så snart man har mistanke om væggelus.
- Læs alt om væggelus bekæmpelse
- Se konkrete priseksempler
Lisbet Hansen
Ville vælge igen! Hurtig service, de kunne komme dagen efter jeg ringede.
Lindi Riel
Topprofessionel, fin og venlig service
Trunte Kleister
HURTIG og GOD service. Stor anbefaling herfra
Så ringer vi dig op hurtigst muligt.
Indholdsfortegnelse
Hvad er væggelus?
Væggelus bekæmpelse handler om at håndtere og behandle mod de ubehagelige insekter, men hvad er væggelus og hvordan ser jeg om jeg har dem?
Væggelus er små insekter, der lever af blod fra mennesker og dyr. De er mest aktive om natten og skjuler sig om dagen. Voksen væggelus er synlige for det blotte øje og kan være enten røde eller brune. De efterlader typiske tegn såsom små blodpletter eller sorte prikker på sengetøj eller omkring sengen.
Væggelus formerer sig hurtigt! En hunvæggelus kan lægge 1-5 æg om dagen, og lægger 200-500 æg i løbet af hendes levetid.
Væggelusen søger føde ved at bide og suge blodet fra bl.a. mennesker, og kan efterlade allergiske reaktioner på huden.
Er det tid til væggelus bekæmpelse? Sådan ser du om du har væggelus
Væggelus er små, brunlige insekter, der ligner æblekerner. De voksne væggelus er omkring 5-7 mm lange, mens æggene er hvidlige med en størrelse på ca. 1 mm. Både væggelus og æggene ses typisk nær revner og sprækker i sengen eller andre møbler.
Typiske tegn på væggelus i dit hjem:
Ekskrementer fra væggelus: Små, mørke rødbrune pletter på sengetøj, madrassen eller møblerne
Væggelus bid: Uforklarlige bid eller sår på kroppen. Minder om myggestik
Synlige væggelus: Ser du væggelus eller deres æg, som kan findes i madrassens kanter, sprækker eller f.eks. ved fodlister.
Væggelus bid
Væggelus bid kan være meget generende og ubehagelige, da de kan forårsage kløe og hudreaktioner. Når de bider, efterlader de små røde prikker/pletter eller hævelser på huden, som godt kan forveksles med myggestik eller andre insekter.
Væggelus foretrækker at bide hvor huden er let tilgængelig, såsom arme, ben og overkrop. De kan også bide i ansigtet, især ved nakken og hovedet, hvor håret er tyndere. Når de bider, sprøjter de et lille mængde spyt ind i huden for at forhindre blodet i at størkne, hvilket kan forårsage kløe og irritation hos nogle mennesker.
I forhold til størrelsen af væggelus bid, er de normalt små, ca. 1-2 millimeter i diameter. Men reaktionen på biddene varierer fra person til person, så det er muligt, at nogle bid kan være større eller mindre. Omkring 10% af befolkningen reagerer overhoved ikke på væggelus bid.
Hvornår skal man have en væggelus bekæmpelse?
Det er vigtigt at få bekæmpet væggelusene så hurtigt som muligt for at begrænse omfanget og forhindre spredning.
Væggelus er dygtige til at udvikle resistens overfor bekæmpelsesmidler. Dette betyder, at hvis der er tale om et større angreb, kan det være nødvendigt med flere behandlinger.
Miljøstyrelsen anbefaler at søge professionel hjælp til bekæmpelsen af væggelus. Vi hos Jyllands Skadedyrsservice har den nødvendige erfaring og viden til at håndtere væggelus og sikre en vellykket bekæmpelse – Kontakt os i dag for en uforpligtende samtale.
Sådan foregår væggelus bekæmpelse
Når det kommer til bekæmpelse af væggelus, er en grundig inspektion af rummene afgørende. Vi foretager en omfattende vurdering for at bestemme omfanget og udbredelsen.
Gennemgangen danner grundlaget for, hvilke metoder der vil være mest effektive i netop din sag.
Vores behandlingsmetoder er det mest effektive på markedet, og det bedste er at det som udgangspunkt er giftfri. Behandlingen kan bl.a. bestå aftør mættet dampbehandling, hvor varmen kan nå op til 180°C. Dampen dræber alle stadier af væggelus på få sekunder.
I de fleste tilbyde benytter vi pulver, som er meget effektiv til bekæmpelse af væggelus. Når væggelus passerer pulveret, udtørrer de og dør. Pulver er også yderst effektiv, da væggelus der har pulveret på sig, kan sprede det til andre.
I visse tilfælde giver det mening og tryghed, at opsætte detektorer. Dette hjælper med at spore eventuel aktivitet og sikrer en vellykket bekæmpelse af væggelus.
Vi tilbyder også anbefalinger og rådgivning for at sikre, at du kan forebygge fremtidige infestationer. Vores erfaring med bekæmpelse af væggelus og vores professionelle tilgang gør os til de rette til at hjælpe dig med en effektiv behandling og bekæmpelse af væggelusene.
Hvad koster bekæmpelse af væggelus?
Prisen for professionel bekæmpelse af væggelus variere alt efter omfanget og størrelsen af det område, der skal behandles.
Priserne for væggelus bekæmpelse fra 1795,- DKK inkl. moms.
Du kan beregne en pris her – Helt uforpligtende.
Kontakt os i dag for uforpligtende vejledning.
Hvad skal jeg gøre før og efter behandlingen?
Væggelus bekæmpelsen starter allerede ved en god forberedelse, og det slutter med vejledende tiltag som bør følges for at opnå ønskede resultat.
Væggelus kan ikke behandles uden samarbejde.
Forberedelse inden behandling
Inden behandlingen mod væggelus påbegyndes, er det vigtigt med en grundig forberedelse af rummene. Dette sikrer en effektiv bekæmpelsen.
- Grundig oprydning: Så sikrer vi at skadedyrsbekæmperen kan komme til at udføre behandlingen mod væggelus på en effektiv og optimal måde.
- Støvsugning: Støvsug langs lister/paneler, ved sengekanten og i sprækker. (Husk at smid støvsugerposen ud)
- Tøjvask: Sengetøj, topmadras og beskidt tøj vaskes ved min. 60°C eller fryses ved -18° C i minimum 72 timer. Pak det gerne ned i tætlukkende poser inden vask eller nedfrysningen påbegyndes
Hvis du har rum med mange genstande og ting, kan det være en fordel at simplificere rummet, og flytte diverse ting over i nogle plastik opbevaringskasser. Det fjerner potentielle skjulesteder, og gør bekæmpelsen mere effektiv.
Efter behandlingen mod væggelus
Efter behandlingen mod væggelus er det vigtigt at følge nogle forholdsregler for at sikre det bedst mulige resultat.
- Det er vigtigt at I soverne i sengene i behandlede rum, da det lokker eventuelle væggelus frem og sikrer at de kommer i kontakt med bekæmpelsesmidlet.
- Opsatte detektorer må ikke fjernes eller flyttes
- Ingen eller begrænset rengøring i en uge efter endt behandling. Gælder kun i behandlende rum.
- Opbevar uvasket tøj i tætlukkende beholdere/poser. Væggelus foretrækker “beskidt” tøj.
- Regelmæssig vask af sengetøj (Minimum 60°C) – Gerne ugentlig
- Undgå at flyt ting ind- og ud af behandlende rum.
Det hænder at en behandling ikke tilstrækkelig, og at der derfor er behov for opfølgende behandling, for at komme i mål med væggelus bekæmpelse.
Priserne starter fra 1495,- DKK inkl. moms for en behandling.
Væggelus er typisk tilkøbsdækning på hhv. hus- og indboforsikring.
De fleste vil derfor desværre selv skulle betale udgiften til at få bekæmpet væggelusene.
Væggelus dør bl.a. af varme og frost.
Du kan vaske tøj ved min. 60°C eller eller nedfryse ting ved -18° C i minimum 72 timer.
Egen indsats er vigtigt i forbindelse med væggelus bekæmpelse.